Tot 1 juni: alleen online diensten

Vandaag 12 maart heeft onze overheid een aantal maatregelen afgekondigd (later aangevuld met aanvullende maatregelen onder andere op 15 en 23 maart) om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen, dan wel te vertragen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor onze gemeente.

Dit bericht is geplaatst op 05-05-2020
Tot 1 juni: alleen online diensten

Dat betekent dat wij hebben besloten, om tot 1 juni alle kerkelijke activiteiten (voor grote groepen) die in het gebouw plaatsvinden, te stoppen.

Maar, de kerk laat zich niet zomaar stoppen door een virus! Dus… wat is er wel: iedere zondag om 10.00 is er een dienst te volgen via de livestream. Deze dienst wordt verzorgd door een aantal mensen uit onze gemeente. We realiseren ons dat dit een ingrijpende maatregel is, maar we vertrouwen erop dat we als gemeente ook in deze tijden elkaar vast blijven houden. Zoals onze visie het zegt: Dichterbij God en dichterbij mensen. We streven ernaar ook in tijden van virussen het contact met elkaar levend te houden; en er is er een aantal dingen die we dus ondanks alles in deze periode vol willen houden:

  • Ons gebed: om Gods ontferming over de wereld waarin we leven, de overheid, de mensen die in de gezondheidszorg werken, de mensen die ziek zijn.
  • De zorg voor elkaar, juist in deze situatie waarin mensen zich sneller eenzaam en vergeten kunnen voelen, is het belangrijk dat we omzien naar elkaar. Door elkaar te bellen of een kaartje te sturen. 

In Christus zijn we aan elkaar verbonden, wat er ook gebeurt. We wensen iedereen Gods zegen en nabijheid toe.

De raad van de Baptistengemeente Dordrecht