Alphacursus (digitaal)

24 februari 2021
20:00 tot 22:00

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

24 februari 2021
20:00 tot 22:00
Locatie
Online

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Alphacursus (digitaal)

Momenteel kunnen we niet live een Alphacursus starten. We willen daarom met een digitale Alphacursus starten op woensdag 24 februari 2021.

Om 20:00 uur is er dan eerst een introductiefilmpje. Vervolgens zal er digitaal een gesprek zijn met elkaar. Wil je zelf mee doen, of weet je iemand in je omgeving die mee zou willen doen, geef het even door.

 

Over de Alphacursus

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Meer info en opgave kan via:

 

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

 

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Tijdens de coronacrisis gaat Alpha nét iets anders. Omdat het niet mogelijk is om in groepen samen te komen, vindt Alpha online plaats. De avond begint in plaats van met een maaltijd, met een gezellig sociaal moment. Pak lekker een kopje koffie of thee, een koekje erbij en kletsen maar! De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Alpha.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?
     

Welkom!

Momenteel kunnen we niet live een Alphacursus starten. We willen daarom met een digitale Alphacursus starten op woensdag 24 februari 2021. Om 20:00 uur is er dan eerst een introductiefilmpje. Vervolgens zal er digitaal een gesprek zijn met elkaar. Wil je zelf mee doen, of weet je iemand in je omgeving die mee zou willen doen, geef het even door. Meer info en opgave kan via: alpha@baptisten-dordrecht.nl

Het afgelopen jaar volgden 20 mensen de Alphacursus in onze kerk. Wat betekende de cursus voor hen? Lees hier de reacties:


Reacties op de Alphacursus...

... versterkt mijn gevoel van saamhorigheid.
... betekent voor mij verbinding, kritische vragen stellen, jezelf mogen zijn en van elkaar leren.
... geeft mij rust, inzicht, een prettig gevoel en het gevoel dat ik word begrepen.
... ervaar ik als een echte verdiepings- cursus. Fijn om dit te mogen beleven.
... is lekker eten, goede gesprekken, inspirerende inleidingen en Gods liefde voor de mens in de praktijk zien.
... is samen zijn met ontzettend fijne mensen en dat ervaar ik als een warm bad.
... is voor mij hopelijk een goede aanvulling op mijn kennis van de Bijbel.
... is samen ontdekken wat geloof voor troost en kracht biedt in je eigen leven en dat van anderen.
... is voor mij een intiem samenzijn in een zoektocht naar vertrouwen en geloof.
... geeft mij een groep waarmee ik kan vinden wat ik in mijn eentje niet kan vinden.
... is een plek waar je van dichtbij mag meemaken hoe mooi het is om mensen te zien opbloeien door het geloof.
... zorgt ervoor dat ik meer met het geloof bezig ben en blijf.
... is voor mij een cursus om te leren begrijpen wat God betekent.
... bestaat onder andere uit persoonlijke gesprekken in groepjes. Deze zijn heel belangrijk voor mij.

Vragen over de alphacursus in onze gemeente?
Stuur een mail:


Locatie
Online