Hoera, het is zover: onze eerste zending kokosolie is in Nederland aangekomen! Helpt u mee om ons product in Nederland succesvol te maken? Door het kopen en promoten van onze kokosolie geeft u een aantal dorpsbewoners een beter bestaan. Daarnaast helpt het ons om meer relaties te maken met de bevolking van Zuid-Sulawesi. Alle inkomsten investeren wij terug in dit gebied.

U kunt onze kokosolie hier bestellen:
Speciale introductieaanbieding (gratis thuisbezorgd)
Liever eerst een pot proberen
Diverse andere producten uit onze kokosoliefabriek.

Wij zijn op zoek naar mensen die mee willen helpen om onze kokosolie te verkopen. Wilt u meedoen? Neem dan contact met ons op.

Sinds 2,5 jaar wonen en werken wij, Peter en Annemarie, in Zuid-Sulawesi (Indonesië). Wij richten ons op een arm gebied ten zuiden van de stad Makassar. Wij willen bruggen slaan tussen de christenen uit de stad Makassar en de islamitische bevolking ten zuiden van Makassar. Dit doen we door werkgelegenheid aan te bieden aan de minder ontwikkelde mensen in de dorpen. We zijn onder andere, samen met een plaatselijke universiteit, een kokosolie fabriek gestart. We werken met uitsluitend lokale inwoners, en dat betekent een beter leven voor de familie van de werkers. Op dit moment hebben we vijf lokale werkers in dienst die vijf dagen per week kokosolie en producten van de schil van de kokosnoot maken. Studenten lopen stage in het bedrijf en leren zo hoe zij een bedrijf kunnen managen. Na hun studie kunnen zij ons bedrijfsidee kopiëren naar het gebied waar zij vandaan komen.

Uiteraard valt of staat ons idee om echt iets te kunnen betekenen in dit arme gebied met de verkoop van onze kokosolie en andere producten. U kunt meedoen met onze missie en daarin een rol spelen door het kopen van onze producten. Wij produceren zeer hoogwaardige kokosolie zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Wij garanderen dat de hele opbrengst terug wordt geïnvesteerd in het gebied waar wij werkzaam zijn. U steunt ons project, wat echt verschil maakt voor deze mensen.

Kokosolie kunt u voor diverse doeleinden gebruiken. Het is een heel gezond product afkomstig uit de natuur. Onze bedrijfsnaam onderstreept dit: Sulalam betekent “natuur van Sulawesi”. Ons product verschilt met de reguliere kokosolie die u in de grote supermarkten aantreft door de manier van produceren. Wij werken volgens een Australische methode genaamd DME: Direct Micro Expelling. Met deze methode kan je in ongeveer een uur kokosolie produceren, rechtstreeks vanuit de kokosnoot in de pot. Omdat dit kleinschalig plaatsvindt en niet met grote machines kunnen we selectief zijn bij de productie. Wij selecteren onze kokosnoten, willen geen toevoegingen gebruiken (of resten van de kokosschil), en willen de hoogst mogelijke kwaliteit produceren. Daarnaast betalen we de lokale boeren een eerlijke prijs voor hun kokosnoten. Het resultaat van deze bijzondere productiemethode is een puur ruikende en smakende kokosolie
Peter legt het proces uit aan studenten.
Wat zijn onder andere de voordelen van kokosolie Sulalam?
-Voeding voor je huid
-Verzorging van je haar
-Werkt antibacterieel
-Helpt bij slechte adem
-Maakt je tanden witter
-Zorgt ervoor dat je botten sterk blijven
-Voorkomt wallen
-Is lactosevrij
-Om cake of koekjes te bakken
-Geschikt om te frituren (tot 170 graden)
-Mengen door de salade

De Indonesische bevolking ziet het dagelijks innemen van een theelepel kokosolie als een middel dat gezondheidsproblemen verhelpt.

Meer informatie op de website.