Bert en Wil Spaans waren de drijvende krachten achter het Roemenië hulpproject. Zij zijn veel mensen tot inspiratie geweest …. En nog steeds. De werkgroep heeft zich decennia ingezet om daar hulp te verlenen waar het nodig was. Er zijn mooie resultaten bereikt. Mensen zijn geïnspireerd geraakt, kerken zijn gebouwd, gemeentes gesticht, kinderen en jonge mensen kregen kansen om scholing te ontvangen en daarmee goede kansen om zich te handhaven in de Roemeense maatschappij. Mensen voelden zich gezien en zijn geholpen. Relaties zijn opgebouwd.

De Roemeniëwerkgroep beseft dat de hulpvraag er na al die jaren nog steeds is en wil er graag op reageren. Daarom organiseren we een transport naar Roemenië. De geplande vertrekdatum is 8 mei 2019. Maar het gemis van twee drijvende krachten vraagt om aanvulling. Daarom de vraag wie wil onderdeel uitgaan maken van deze werkgroep om te helpen dit prachtige werk voort te zetten. Voor nadere informatie, stuur een mailtje naar: info@roemenie-hulp.nl. Zie ook: https://www.roemenie-hulp.nl/stichting